Uw partner in privacy

 

Nieuws

 • Zorgen privacytoezichthouders over verplichte scan op kindermisbruik

  03-08-2022 | 15:40

  Een nieuw Europees wetsvoorstel dat communicatiediensten verplicht communicatie te scannen op kindermisbruik, moet worden aangepast. Dat adviseren de European Data Protection Board (EDPB) en de European Data Protection Supervisor (EDPS) aan de Europese Commissie. Het voorstel brengt het risico met zich mee dat communicatiediensten meekijken bij álle communicatie tussen mensen in Europa.

  Read more...
 • Verbeteringen nodig in wetsvoorstel beschikbaar stellen gezondheidsgegevens

  19-07-2022 | 13:51

  Europese privacytoezichthouders adviseren een nieuw Europese wetsvoorstel voor het beschikbaar stellen van gezondheidsgegevens op enkele punten te verbeteren. Dat staat in een advies dat de AP en de andere nationale privacytoezichthouders, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB) uitbrachten. Zij deden dat samen met de European Data Protection Supervisor (EDPS), die toezicht houdt op instellingen van de Europese Unie (EU).

  Read more...
 • Meldformulier datalekken tijdelijk offline op 11 juli

  11-07-2022 | 16:57

  Het meldformulier datalekken was vanwege een storing tijdelijk niet bereikbaar op maandag 11 juli 2022.

  Read more...
 • Douane schrapt BSN uit identificatienummer eenmanszaken

  06-07-2022 | 13:29

  Op last van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) schrapt de Douane het burgerservicenummer (BSN) uit het Europese identificatienummer (EORI-nummer) van ongeveer 111.000 eenmanszaken. De Douane mag het BSN niet gebruiken in het voor export vereiste EORI-nummer omdat dit privacyrisico’s in de hand werkt, zoals identiteitsfraude. Bovendien heeft de Douane geen wettelijke reden (grondslag) om het BSN in het EORI-nummer op te nemen, omdat dit niet noodzakelijk is. Vanaf 30 september 2022 gebruikt de Douane alleen nog EORI-nummers zonder BSN.

  Read more...
 • Nieuwe EDPB-guidelines over AVG-certificaat als doorgifte-instrument

  05-07-2022 | 10:32

  De European Data Protection Board (EDPB) heeft een eerste versie aangenomen van guidelines over een AVG-certificaat als doorgifte-instrument. In deze guidelines staan voorwaarden om op basis van een AVG-certificaat én een doorgiftecontract persoonsgegevens te delen met landen buiten Europa.

  Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.