Uw partner in privacy

 

Nieuws

 • EDPB: plan doorgifte data naar VK goed, maar ook zorgen

  16-04-2021 | 10:44

  De bescherming van persoonsgegevens in het Verenigd Koninkrijk (VK) is ook na de Brexit goed, maar er zijn ook zorgen. Dit schrijven de Europese privacytoezichthouders aan de Europese Commissie (EC). Zij reageren hiermee op Europese plannen om de doorgifte van persoonsgegevens naar het VK weer toe te staan.

  Read more...
 • Boete Booking.com voor te laat melden datalek

  31-03-2021 | 10:56

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt Booking.com een boete op van 475.000 euro omdat het een datalek te laat meldde bij de AP. Bij het datalek maakten criminelen persoonsgegevens van meer dan 4.000 klanten buit. Zij konden daarbij ook de hand leggen op creditcardgegevens van bijna 300 slachtoffers.

  Read more...
 • EDPB: voorstel ePrivacy Verordening moet beter

  19-03-2021 | 14:35

  De EU-privacytoezichthouders, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB), hebben in een gezamenlijke verklaring een aantal verbeterpunten aangedragen voor het recentste voorstel voor de ePrivacy Verordening.

  Read more...
 • AP ontvangt 75 datalekmeldingen na lekken in Microsoft Exchange-servers

  19-03-2021 | 14:10

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de afgelopen weken 75 meldingen gekregen van datalekken bij organisaties die Microsoft Exchange Server gebruiken om e-mail te ontvangen en versturen. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) meldde dat er ten minste 1200 Nederlandse servers waarop Microsoft Exchange staat zijn geïnfecteerd. De AP vreest daarom dat er nog veel meer problemen zijn dan alleen de 75 binnengekomen datalekmeldingen. De AP roept organisaties met klem op hun systemen te controleren.

  Read more...
 • EDPB-guidelines voor connected cars en spraakassistenten

  17-03-2021 | 11:51

  De European Data Protection Board (EDPB) heeft de definitieve versie van de guidelines over connected cars aangenomen. Daarnaast heeft de EDPB een eerste versie van guidelines voor virtuele spraakassistenten aangenomen.

  Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.