Uw partner in privacy

 

Nieuws

 • Miljoenennota: geen verhoging budget AP

  21-09-2021 | 14:21

  Het budget van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor 2022 blijft 25 miljoen euro, evenveel als in 2021. Dat blijkt uit de Miljoenennota. Het kabinet gaathiermee tegen de wens van de Tweede Kamer in, die dit jaar twee moties aannam om het budget van de AP te verhogen. De Tweede Kamer riep het kabinet hiertoe op, omdat de huidige 25 miljoen euro onvoldoende is om de taken van de AP uit te voeren. Hiervoor moet het budget groeien naar 100 miljoen euro, vergelijkbaar met andere Nederlandse toezichthouders.

  Read more...
 • Meldformulier datalekken offline 17-20 september 2021

  17-09-2021 | 10:07

  Van vrijdag 17 september 17.00 uur tot maandag 20 september 08.00 uur is het niet mogelijk om een datalek te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

  Read more...
 • Handreiking Wet gemeentelijke schuldhulpverlening

  16-09-2021 | 09:51

  De gewijzigde Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) geeft meer duidelijkheid over wat wel en niet mag bij de verwerking van persoonsgegevens voor (de toeleiding naar) schuldhulpverlening. Toch blijken er in de praktijk nog veel vragen te zijn. Daarom heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een handreiking opgesteld met aandachtspunten. Hiermee moeten gemeenten en hulpverleners rekening houden om aan de privacywetgeving te voldoen.

  Read more...
 • Zorgverzekeraar CZ verandert werkwijze na onderzoek AP

  14-09-2021 | 09:21

  Zorgverzekeraar CZ verandert de werkwijze bij machtigingsaanvragen. CZ voldoet daarmee aan de last onder dwangsom die de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in februari 2020 had opgelegd.

  Read more...
 • AP: scherm woonadressen zzp’ers af in Handelsregister

  25-08-2021 | 14:51

  De woonadressen van zzp’ers zouden niet meer zomaar voor iedereen te vinden moeten zijn via het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) raadt aan voortaan de woonadressen van zzp’ers alleen beschikbaar te maken voor bepaalde beroepsgroepen en instanties, zoals advocaten, notarissen en deurwaarders.

  Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.