Uw partner in privacy

 

Nieuws

 • AVG-ontbijt ‘Wat betekent de privacywet voor jouw bedrijf?’

  23-10-2019 | 13:21

  Ondernemer? En vragen over de privacywet? De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) organiseert op 15 en 22 november 2019 een AVG-ontbijt voor ondernemers met bedrijven tussen de 20 en 250 medewerkers.

  Read more...
 • Belastingdienst heeft voldoende maatregelen getroffen om informatie te beveiligen

  16-10-2019 | 09:17

  De afdeling Datafundamenten & Analytics van de Belastingdienst heeft belangrijke verbetermaatregelen genomen om de gebrekkige beveiliging van informatie op orde te brengen. Dit concludeert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) na een vervolgonderzoek. Aleid Wolfsen, voorzitter van de AP: ‘De Belastingdienst heeft heel veel informatie over ons allemaal. Burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat die gegevens zorgvuldig beveiligd worden.’

  Read more...
 • Waarborg privacy in de ontwikkeling van Smart Cities

  07-10-2019 | 15:00

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is een verkennend onderzoek gestart naar de ontwikkeling van Smart Cities. De AP kijkt hierbij naar de manier waarop gemeenten in de ontwikkelingsfase omgaan met de privacy van bewoners en bezoekers.

  Read more...
 • AP vervolgt campagne met informatie over persoonsgegevens van zieke werknemers

  30-09-2019 | 13:16

  Wat mag je als werkgever vragen aan een werknemer die zich ziek meldt? Wat mag je vastleggen in zijn/haar personeelsdossier? En wat mag je over die werknemer vertellen aan zijn of haar collega’s? Ondernemers stellen de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hier regelmatig vragen over. Vandaag vervolgt de AP de campagne ‘Wat betekent de privacywet voor jou(w bedrijf)?’ met praktische informatie voor ondernemers over de verwerking van persoonsgegevens van hun zieke werknemers. Zoals antwoorden op de meest gestelde vragen en een privacyvideo over wat je mag vastleggen over je zieke werknemer.

  Read more...
 • AP stelt geen onderzoek in naar opslag medische gegevens in cloud

  29-09-2019 | 21:50

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet geen aanleiding tot het instellen van een nader controlerend onderzoek naar eventuele overtredingen van de AVG door MRDM bij de opslag van medische gegevens op een cloudplatform. Het gaat hierbij om persoonsgegevens die afkomstig zijn van Nederlandse ziekenhuizen. Over de werkwijze van de organisatie zijn publiekelijk vragen gesteld. De privacytoezichthouder heeft hierop informatie ingewonnen bij MRDM.

  Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.