Uw partner in privacy

 

Nieuws

 • Samenwerking AP en RvA: goedkeuring AVG-certificaten

  23-12-2019 | 13:58

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Raad voor Accreditatie (RvA) gaan samen zorgen voor de goedkeuring van AVG-certificaten. Zij hebben daartoe een informatieprotocol ondertekend. Met een AVG-certificaat kan de verwerker van persoonsgegevens aantonen dat zijn product, proces of dienst aan de eisen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voldoet.

  Read more...
 • Blog Aleid Wolfsen: de muren hebben oren

  18-12-2019 | 10:00

  Wanneer ik na een lange dag thuiskom, vind ik het heerlijk als mijn partner er al is. Zeker in deze tijd van het jaar. De lichten zijn aan, de kachel brandt en Anouk staat op. Maar ook als je de eerste bent, hoef je tegenwoordig niet meer thuis te komen in een koud en donker huis. Smart homes weten óók wanneer we thuiskomen en waar we van houden. Maar kent u uw slimme apparaten net zo goed als zij u?

  Read more...
 • Consultatie guidelines over het recht op vergetelheid bij zoekmachines

  16-12-2019 | 10:26

  De European Data Protection Board (EDPB) heeft guidelines opgesteld over het recht op vergetelheid in zoekmachinezaken. Deze (Engelstalige) guidelines staan nu open voor feedback.

  Read more...
 • Berisping voor Akwa GGZ na overnemen ROM-data

  16-12-2019 | 09:12

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Alliantie kwaliteit in de geestelijke gezondheidszorg (Akwa GGZ) een berisping gegeven voor het verwerken van persoonsgegevens over de gezondheid. Volgens de privacywet is dit verboden, omdat gezondheidsgegevens gevoelige informatie geven over een persoon. Verwerking mag alleen bij uitzondering. Akwa GGZ heeft sinds begin 2019 een set met onvoldoende geanonimiseerde gezondheidsgegevens overgenomen van Stichting Benchmark GGZ (SBG). Daarmee heeft Akwa GGZ gezondheidsgegevens verwerkt, terwijl deze verwerking niet gebaseerd kan worden op een uitzondering op het verbod.

  Read more...
 • AP bepleit wettelijke waarborgen voor kredietregistratie

  12-12-2019 | 10:20

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de minister van Financiën geadviseerd om nieuwe wetgeving in gang te zetten die ervoor zorgt dat bij kredietregistratie vastgelegde persoonsgegevens beter worden beschermd.

  Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.