Uw partner in privacy

 

Nieuws

 • AP kijkt naar Nederlandse autofabrikanten

  24-03-2020 | 17:19

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) inventariseert op dit moment in hoeverre Nederlandse autofabrikanten zich aan de privacywet houden. De AP hoopt zo een beeld te krijgen van eventuele privacyschendingen bij connected cars.

  Read more...
 • AP geeft organisaties meer tijd vanwege coronacrisis

  20-03-2020 | 15:29

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft overheden en bedrijven tijdens de coronacrisis ruimte om zich te concentreren op de bestrijding van corona. Zo krijgen organisaties waar nodig meer tijd om te reageren op vragen van de AP en geeft de AP initiatieven om de volksgezondheid te beschermen ruim baan. Maar de toezichthouder blijft ingrijpen waar privacy echt in gevaar is.

  Read more...
 • Veilig thuiswerken tijdens de coronacrisis

  18-03-2020 | 18:31

  Hoe werk je veilig thuis tijdens de coronacrisis? De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft 4 tips om op een veilige manier gewoon aan het werk te blijven.

  Read more...
 • AP beperkt bereikbaar

  17-03-2020 | 10:58

  Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus werken bijna alle medewerkers van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vanuit huis. Wij doen ons uiterste best om u ook op deze manier zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar zijn minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

  Read more...
 • Privacyblog Aleid Wolfsen: 'Computer says no' is niet genoeg

  09-03-2020 | 13:02

  Als burger pluk ik dagelijks de vruchten van de moderne techniek. Zo liep ik twee weken geleden door Rome, een stad waar ik zonder technologie hopeloos zou verdwalen. Dankzij het algoritme van mijn kaartenapp vond ik toch moeiteloos de weg van het Colosseum naar het restaurant in de Via Urbana waar ik met mijn partner had afgesproken. Als organisatie heeft u misschien ook al het gemak ontdekt van algoritmes. Maar heeft u ook de keerzijde in het vizier?

  Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.