Uw partner in privacy

 

Nieuws

 • AP geeft tips voor privacy bij internet of things-apparaten

  13-06-2019 | 12:40

  Het aantal apparaten met een internetverbinding in Nederlandse huishoudens groeit aanzienlijk. Wilt u ook een internet of things-apparaat gaan gebruiken? Zorg er dan voor dat u uw privacy beschermt. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft tips waar u op kunt letten bij het kopen, installeren en gebruiken van een internet of things apparaat.

  Read more...
 • Start campagne ‘Wat betekent de privacywet voor jou(w bedrijf)?’

  23-05-2019 | 10:04

  Vandaag start de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een nieuwe voorlichtingscampagne over de privacywet. Een jaar na het van toepassing worden van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), leven er nog veel vragen over de nieuwe privacywet. De campagne ‘Wat betekent de privacywet voor jou?’ maakt mensen bewuster van hun privacyrechten en geeft mkb'ers praktische hulp bij de naleving van de wet. Aleid Wolfsen, voorzitter van de AP: “We begrijpen heel goed dat privacy niet de corebusiness is van iedere ondernemer. Dat zij tegen praktische vragen aanlopen. Daarom geven we met deze campagne informatie om naleving van de AVG wat makkelijker te maken.”

  Read more...
 • AP doet onderzoek naar verwerking nationaliteit bij Belastingdienst

  20-05-2019 | 09:21

  De Autoriteit Persoonsgegevens doet onderzoek naar de verwerking van bijzondere persoonsgegevens zoals nationaliteit bij de Belastingdienst. Dat bevestigt de toezichthouder na berichten van Trouw en RTL Nieuws.

  Read more...
 • AP-voorzitter Aleid Wolfsen verkozen tot vice-voorzitter EDPB

  15-05-2019 | 12:05

  De Europese privacytoezichthouders hebben Aleid Wolfsen gekozen tot vice-voorzitter van de European Data Protection Board (EDPB). De voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens is woensdag voor 5 jaar benoemd. Wolfsen had als voorzitter van de AP al zitting in de EDPB en vervult het vice-voorzitterschap binnen zijn huidige functie.

  Read more...
 • Nieuwe ICT-beveiligingsrichtlijnen voor Transport Layer Security (TLS)

  23-04-2019 | 17:08

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vraagt aandacht voor de vernieuwde versie van de ICT-beveiligingsrichtlijnen over Transport Layer Security (TLS) van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). De nieuwe versie is gepubliceerd op 23 april 2019. Organisaties die gebruik maken van een ‘uit te faseren’ TLS-configuratie moeten deze configuratie op termijn vervangen. Anders lopen organisaties het risico dat zij niet voldoen aan de beveiligingseisen die volgen uit de AVG.

  Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.