Uw partner in privacy

 

Nieuws

  • Guidelines over grondslag overeenkomst open voor consultatie

    17-04-2019 | 12:33

    De European Data Protection Board (EDPB) heeft guidelines opgesteld over de wettelijke grondslag ‘noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst’. De guidelines gaan specifiek in op de toepassing van deze grondslag bij het verlenen van online diensten. De (Engelstalige) guidelines staan nu open voor feedback.

    Read more...
  • Zes aanbevelingen voor een privacybeleid

    17-04-2019 | 09:11

    De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet organisaties zes aanbevelingen om hun privacybeleid goed in te richten. De AP doet dit na een controle van het gegevensbeschermingsbeleid (privacybeleid) van organisaties die bijzondere persoonsgegevens verwerken over gezondheid en politieke voorkeur. Uit het verkennende onderzoek kwam een wisselend beeld naar voren. Inhoudelijk waren de documenten van de politieke partijen beter in orde dan die van de zorginstellingen. In de aard en omvang van de documenten zag de AP grote verschillen.

    Read more...
  • AP organiseert 'Dag van de FG' op 27 mei 2019

    10-04-2019 | 13:55

    De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) organiseert op 27 mei 2019 een congres voor functionarissen voor de gegevensbescherming (FG). Met deze ‘Dag van de FG’ wil de AP functionarissen voor de gegevensbescherming praktische handvatten geven voor het uitvoeren van hun werkzaamheden en hen inhoudelijk inspireren.

    Read more...
  • AP publiceert jaarverslag: 2018 mijlpaal voor privacybescherming

    03-04-2019 | 11:08

    Het jaar 2018 was een mijlpaal voor de bescherming van persoonsgegevens. Op 25 mei 2018 werd namelijk de nieuwe privacywet van toepassing, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stond het jaar dan ook in het teken hiervan. Enerzijds om organisaties te stimuleren de noodzakelijke voorbereidingen te treffen en de nieuwe wet na te leven. Anderzijds om als toezichthouder klaar te zijn voor nieuwe taken op het gebied van Europese samenwerking, voorlichting en behandeling van privacyklachten.

    Read more...
  • Kwaliteit datalekregister bij overheidsorganisaties loopt nog uiteen

    17-03-2019 | 08:15

    De kwaliteit van datalekregisters bij overheidsorganisaties loopt enorm uiteen. Slechts 60% van de onderzochte registers bevat een complete omschrijving van de verplichte elementen van een datalekmelding (de feiten, de gevolgen en de genomen maatregelen). Ook hebben de organisaties vaak geen strakke regels om datalekken te registeren. Dat maakt het lastig voor de organisaties om structurele fouten aan te pakken.

    Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.