Uw partner in privacy

 

Nieuws

 • Privacytoezichthouders wijzen overheden opvereisten bij gebruik clouddiensten

  18-01-2023 | 16:56

  Europese privacytoezichthouders hebben een lijst met aanbevelingen opgesteld voor overheidsinstellingen die persoonsgegevens van burgers opslaan in ‘de cloud’. Zij benadrukken hiermee de verantwoordelijkheid van de overheid om te waarborgen dat de gegevens van burgers veilig zijn.

  Read more...
 • Algoritmetoezicht AP van start

  16-01-2023 | 15:41

  Vandaag hebben minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming), staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) en Aleid Wolfsen (voorzitter AP) het startsein gegeven voor de nieuwe activiteiten van de AP, die een impuls moeten geven aan het toezicht op algoritmes. Voor deze coördinerende, sectoroverstijgende activiteiten richt de AP de nieuwe directie Coördinatie Algoritmes in.

  Read more...
 • AP treedt op tegen boa-werkgevers die verplichte Wpg-audit niet toesturen

  12-01-2023 | 19:30

  Veel werkgevers van boa’s hebben de resultaten van de verplichte Wpg-audit niet of te laat toegestuurd. Dat constateert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De AP gaat deze organisaties om tekst en uitleg vragen.

  Read more...
 • EDPB publiceert besluiten over Facebook en Instagram

  12-01-2023 | 17:03

  De koepel van Europese privacytoezichthouders EDPB publiceerde vandaag besluiten die laten zien hoe twee recente boetes voor Meta – eigenaar van Facebook en Instagram –tot stand kwamen. De besluiten geven weer welke aanpassingen verschillende Europese toezichthouders verlangden in de conclusies van de Ierse toezichthouder, en de rol van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hierbij.

  Read more...
 • Contouren algoritmetoezicht AP naar Tweede Kamer

  22-12-2022 | 14:05

  Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) heeft de Tweede Kamer nader geïnformeerd over het in te richten algoritmetoezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In de Kamerbrief staat met welke nieuwe activiteiten de AP, samen met de andere colleges, markttoezichthouders en rijksinspecties, in 2023 aan de slag gaat. Daarnaast wordt het al bestaande toezicht op algoritmes die (onrechtmatig) persoonsgegevens verwerken in 2023 versterkt.

  Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.