Uw partner in privacy

 

Nieuws

 • EDPB: strategie 2021-2023, brexit en guidelines PSD2 en internationale doorgifte

  23-12-2020 | 15:06

  Op 15 december 2020 vond de 43e vergadering plaats van de European Data Protection Board (EDPB). Daarbij kwamen onder meer aan de orde: de strategie van de EDPB voor 2021-2023, het naderende einde van de overgangsperiode van de brexit en de guidelines over PSD2 en internationale doorgifte.

  Read more...
 • Formele waarschuwing AP aan supermarkt om gezichtsherkenning

  15-12-2020 | 10:26

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een formele waarschuwing gegeven aan een supermarkt vanwege de inzet van gezichtsherkenning. Hoewel het systeem voor gezichtsherkenning sinds december 2019 uit staat, had de supermarkt de wens het weer in te schakelen.

  Read more...
 • Privacyblog Aleid Wolfsen: Slimmer dan uw online profiel

  08-12-2020 | 10:40

  Online word ik al een paar weken achtervolgd door een advertentie voor een racefiets. Waarschijnlijk het resultaat van een keertje per ongeluk cookies accepteren (die ik overigens liever ‘volgsoftware’ noem, dat klinkt wat minder gezellig). Op het eerste gezicht slimme en onschuldige online marketing. Maar vervangt u in dit voorbeeld de advertentie voor een racefiets eens door ‘nepnieuws’.

  Read more...
 • AP onderzoekt meten temperatuur werknemers tijdens corona

  26-11-2020 | 15:42

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft twee grote bedrijven onderzocht die de temperatuur van hun personeel meten vanwege corona. De AP constateerde dat beide bedrijven, waaronder een multinational, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) overtreden.

  Read more...
 • Verklaring van EDPB over e-Privacyverordening

  26-11-2020 | 12:58

  De European Data Protection Board (EDPB) heeft een verklaring gepubliceerd over de toekomstige e-Privacyverordening. In deze verklaring uit de EDPB zorgen over het toezicht op de e-Privacyverordening.

  Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.